Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Sierbestrating

Een mooi terras

Een mooi terras of een speelse bestrating wordt in belangrijke mate bepaald door de uitstraling van het materiaal dat wordt gebruikt. Natuurlijk is de plaatsing en de wijze van verwerken ook een erg belangrijke factor. Hierbij geven wij je enkele tips zodat je terras, oprit of tuinpad er schitterend uit komen te zien. Doordat ieder bestratingsproduct andere eigenschappen heeft, is ook het onderhoud voor elk product verschillend. Wel geldt een aantal algemene regels:

 

  • Houd de bestrating schoon. Verwijder vervuiling zo snel mogelijk. Door regelmatig te vegen voorkom je dat de op de bestrating achterblijvende vervuiling zoals bijvoorbeeld grond en vallend blad kan inwerken op het oppervlak.
  • Het gebruik van strooi- of dooizout, zure, alkalische of andere bijtende middelen tasten in bijna alle gevallen het oppervlak aan en dient daarom vermeden te worden. Ook het reinigen onder hoge druk wordt om dezelfde reden ontraden.
  • Soms is het gebruik van middelen toch gewenst. Lees dan vooraf de gebruiksaanwijzing goed door en test het product vooraf op een losse tegel of een aan het zicht onttrokken proefvlak.
  • Eenmaal ingetrokken (organische) vervuiling verdwijnt in veel gevallen automatisch, maar dat kan wel lang duren. Voor een snellere verdwijning is reiniging nodig. Voor een milde verontreiniging is schrobben met bijvoorbeeld groene zeep vaak al voldoende. Voor de daarvoor geschikte bestratingsproducten hebben we de Carolin zeep in het assortiment. Deze natuurzeep bevat lijnolie waardoor een extra beschermende laag wordt achtergelaten. Voor een sterkere verontreiniging hebben wij andere middelen in ons assortiment.

Groene aanslag is geen probleem

Weinigen voelen zich geroepen om in de winter nog regelmatig de terrasvloer te reinigen en dus wordt het in de lente een hele klus om die groene troep te verwijderen.Voorkomen blijft het advies. Heb je op het terras vochtige schaduwrijke plekken, veeg deze dan ook in de winter regelmatig met zilverzand, of brekerzand, je schuurt en schrobt zodanig dat algen en mossen zich niet 100% kunnen thuisvoelen en installeren. Vraag je Garden Stones & Basics vestiging welke je het beste kunt gebruiken voor je sierbestrating. Lukt dit niet, vraag dan naar de speciale anti-aanslagmiddelen tegen mos en algen op het terras.

Hogedrukreiniger bij sierbetrating

De techniek staat voor niets, je bezit een handige hogedrukreiniger, dus waarom deze niet gebruiken om je terras in no time er weer netjes te laten uitzien? Vaak is het gebruik van een hogedrukreiniger geen goed idee, bij een houten terrasvloer ga je immers bij een te krachtige straal de houtstructuur beschadigen, waardoor vuil en algen zich in de toekomst nog comfortabeler kunnen nestellen. Ook bij een tegelvloer ga je met een krachtige hogedrukstraal niet alleen vaak je voegen beschadigen, maar ook de poriën van je vloer groter en ruwer maken, waardoor vuil, algen, mos een nog beter hechtingsoppervlak krijgen.

Voor elke materiaal zijn andere richtlijnen en onderhoudsproducten te verkrijgen. Bij een van onze Garden Stones & Basics vestigingen geven we je graag uitgebreid advies over de verschillende soorten onderhoudsproducten voor sierbestrating.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Onderhoudsmiddelen