Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Natuursteen

Blijvend mooie natuursteen

Met goed onderhoud ben je gegarandeerd van een blijvend mooie natuursteen. Er zit een verschil in binnen en buiten onderhoud van natuursteen. Het is bij de meeste steensoorten mogelijk de vloer te impregneren en te beschermen. Ook een kleurverdiepende impregnering is mogelijk. Bij zeer dichte materialen is het opnamevermogen van de steen echter zo gering dat wij adviseren dit door vakmensen uit te laten voeren. Indien gewenst, kunnen wij je bij de impregnering van nieuwe vloeren, adviseren.

Ook je terras heeft onderhoud nodig

Periodiek onderhoud zal waarschijnlijk na de winter nodig zijn. Wederom afhankelijk van de steensoort kun je dan kiezen voor een zuurvrije of zuurhoudende grondreiniger. Het normale onderhoud gebeurt bij voorkeur met een zeepvrij onderhoudsmiddel, zeker als de vloer geïmpregneerd is. Tijdens de winterperiode kan sneeuw en ijs zorgen voor een glad oppervlak. Het gebruik van dooizouten wordt echter afgeraden, omdat het effect op natuursteen onvoorspelbaar is. Naast uitbloeiingsverschijnselen kan dooizout ook voor vorstschade zorgen.

Voor elke materiaal zijn andere richtlijnen en onderhoudsproducten te verkrijgen. Bij een van onze Garden Stones & Basics vestigingen geven we je graag uitgebreid advies over de verschillende soorten onderhoudsproducten voor natuursteen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Onderhoudsmiddelen