Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Onderhoud Blokhutten

Een kostbaar bezit

Een tuinhuis of blokhut is een kostbaar bezit. Goed onderhoud van je blokhut is dan ook belangrijk. Door het goed te onderhouden gaat je blokhut veel langer mee. Mocht het toch nodig zijn, dan kun je door reparaties de levensduur van je blokhut verlengen. Omdat de meeste tuinhuisjes van hout zijn, is het belangrijkste risico houtrot. Als hout wordt meestal vuren gebruikt. Dit is niet de meest duurzame houtsoort en gemiddeld gaat onbehandeld vuren buiten maar een jaar of 7 mee. Door voor bepaalde onderdelen andere houtsoorten te gebruiken of door het hout te behandelen kun je deze levensduur verlengen.

Zelf impregeneren

Één van de beste methoden om de levensduur van je blokhut te verlengen is om met verduurzaamd of geïmpregneerd hout te werken. Wordt de blokhut waar jij je zinnen op hebt gezet echter niet verkocht met verduurzaamd hout, dan kun je het eventueel ook zelf impregneren.

Voor elke materiaal zijn andere richtlijnen en onderhoudsproducten te verkrijgen. Bij een van onze Garden Stones & Basics vestiging geven we je graag uitgebreid advies over de verschillende soorten onderhoudsproducten voor blokhutten en tuinhuizen.